Menu
Zoeken

Burgemeester Leiden draait gaskraan dicht

Op 25 mei 2018 draaide Burgemeester Lenferink symbolisch de gaskraan dicht voor het warmtenet van Wij Maken Energie bestaande uit twee flats, een zorgcomplex en corporatie woningen aan het Jacques Urlusplantsoen in Leiden. Dit deed hij tijdens de feestelijke in-bedrijf-stelling van het door Wij Maken Energie rerealiseerde duurzame warmtenet. Met deze installatie worden in een keer 400 wooneenheden gasloos van energie voorzien.

De transformatie van een gas- naar all-electric installatie in Leiden was relatief eenvoudig. Heel kort door de bocht: gasinstallatie eruit, warmtepomp erin. Er zijn met dit unieke concept geen bouwkundige maatregelen nodig zoals het aanbrengen van extra isolatie en het moderniseren van het afgiftesysteem. Overlast voor bewoners is hierdoor tot een minimum beperkt. Wij Maken Energie verzorgt de energie levering aan de bewoners als energie leverancier.

De Burgermeester sprak mooie woorden tijdens de opening:

Sleutelstad · 2018 - 0525 Burgemeester Lenferink Over Het Jacques Urlusplantsoen Van Gas Los

https://sleutelstad.nl/2018/05/25/jacques-urlusplantsoen-voorop-in-duurzaamheid-400-woningen-van-gas-los/

Warmtepomp techniek TT68

De TT68, door ons ontwikkeld, is een hoogtemperatuur warmtepomp die warmte en tapwater kan maken oplopend tot 80 graden. Een warmte en koude bron en buffervaten maken het mogelijk dat warmte opgeslagen wordt als het niet nodig is en ingezet wordt als de warmtevraag toeneemt. Daarnaast is het rendement met een TT68 gemiddeld 30% meer dan bij een conventionele warmtepomp!

Lees meer over dit project: http://www.wijmakenenergie.nl/ant-10

Interesse?

WIj Maken Energie verduurzaamt collectieve woonvoorzieningen met meer dan 50 wooneenheden. Is er een bestaand of nieuwpand dat u all-electric wilt maken? Neem contact met ons op en we kijken wat de mogelijkheden zijn info@WijMakenEnergie.nl

MailMapsBelSluit